„ВЕРТИКАЛНО КИНО“ НА 37 ЗЛАТНА РОЗА

Технологията „Вертикално кино“ ще бъде представена за първи път в България във Фестивален и конгресен център Варна в рамките на фестивала „Златна роза“. Представянето ще се състои на 28 септември от 11.00 часа в зала „Европа“ с участието на г-н Лучано Совена, председател на Комисията за кино Рома Лацио, г-н Марко ди Стефано, президент на международния кинофестивал Кастели Романи и италиански продуценти.

Съпътстващите събития включват още: дискусия за авторското право в киното, с участието на Филмаутор; дискусионен панел „Творческа Европа МЕДИА. Възможности за подкрепа и поглед към съседните страни“, с участието на директорите на бюрата МЕДИА в Хърватия, Румъния, Гърция и България; представяне на новосъздадената Академия за изящни изкуства в София с акцент върху музиката във филма. Всички изброени събития ще се случват след ежедневните пресконференции във фоайето на зала 1.

Всеки ден във фоайето пред зала 1 на ФКЦ от 10.00 часа ще се провеждат пресконференции, водени от известни кинокритици. На тях, в присъствието на екипите от филмите, ще се обсъждат заглавията от конкурсната програма на предишния ден.

Входът за всички събития е свободен!